Auping staat bekend om duurzaam gebruik van grondstoffen, maar inkoopmanager Luc Kikkert vertelt dat duurzaamheid en cleantech ook betekent dat werknemers onder prettige omstandigheden hun werk kunnen doen.

Je ziet dat de overheid ontwikkelingen in cleantech steeds meer faciliteert.

“Bij het schuren van hout wordt het stof naar beneden weggezogen, zodat mensen vrij kunnen ademen”, schetst Kikkert. “De werkvloer is voorzien van vloerverwarming, zodat er altijd een goed werkklimaat is.” Dat er in de regio een duidelijke focus op cleantech is, zorgt er onder andere voor dat Auping talenten aan zich kan binden.

“Je ziet dat de overheid ontwikkelingen in cleantech steeds meer faciliteert”, stelt Kikkert. “Er is goede aansluiting met scholen. Wij geven scholieren en studenten graag de ruimte om kennis op te doen. Waarbij we uiteraard zelf ook nieuwe ideeën opdoen. Dat is een belangrijke wisselwerking.”

Ambitieuze doelstellingen

Een recent voorbeeld is de ontwikkeling van een levensfase-bestendig bed, waarbij jongeren werden uitgenodigd hun visie te geven. “Daar kwamen hele interessante dingen uit, deze jongeren zitten in de meest creatieve fase van hun leven. We halen die kennispoule graag naar ons toe.”

Auping blijft ook voor de komende ambitieuze doelstellingen formuleren. Zo spreekt Kikkert over het streven om energieneutraal te produceren. Gezien de ontwikkeling in de regio heeft hij er vertrouwen in dat dit zal lukken. “Het prettige is dat de Stedendriehoek echt plekken aanwijst waar cleantech initiatieven kunnen worden ontplooid. Dat maakt dat de ontwikkeling ervan hier echt  gestimuleerd wordt.