Hoe zet de grootste zakenman ter wereld zich in voor een klimaatvriendelijke toekomst?  De afgelopen vijf jaar heeft Branson zich toegewijd aan de bescherming van de aarde.

Door het creëren van initiatieven om klimaatverandering te bestrijden en door de ontwikkeling van alternatieve, duurzame brandstof mogelijk te maken is Branson een voorloper in de ‘war on carbon’. “Ik ben de eigenaar van een aantal ondernemingen die het milieu mogelijk kunnen beschadigen, zoals bedrijven binnen de luchtvaartindustrie.

Ik geloof dat we met de kracht van onze kennis de opwarming van de aarde kunnen tegengaan.

Daarom heb ik een grotere verantwoordelijkheid dan anderen om op het gebied van het klimaat voor compensatie te zorgen”, vertelt Branson. “Ik geloof dat we met de kracht van onze kennis de opwarming van de aarde kunnen tegengaan. Zo zouden we in staat moeten zijn om met behulp van alternatieve energiebronnen onze vliegtuigen, treinen en auto’s van brandstof te kunnen voorzien zonder daarbij het milieu te beschadigen.”

De noodzaak van het gebruik van alternatieve brandstoffen heeft de afgelopen jaren een hoogtepunt bereikt, omdat toen duidelijk werd dat de voorraad aan fossiele brandstof niet meer toereikend is om in de groeiende vraag van consumenten te voorzien.

“De wereld kampt met een tekort aan klassieke brandstoffen, en dan heb ik het vooral over olie. Uit recent onderzoek is gebleken dat de olievraag over vier of vijf jaar het aanbod zal overstijgen”, legt hij uit.

Ideologie in de praktijk

Het is duidelijk dat Branson wordt gezien als leider op het gebied van duurzaamheid, maar zijn toewijding aan een groene levensstijl is ook in zijn privéleven terug te vinden. Door middel van het gebruik van zonne- en windenergie, heeft hij zijn woning duurzaam weten te maken.

“Aangezien ik op een eiland woon, heb ik geen auto, maar als ik er een had gehad was het een elektrische auto geweest. Verder let ik natuurlijk ook op de kleine dingen zoals de verlichting. Zo probeer ik altijd om de meest klimaatvriendelijke lampen tegebruiken.”