Tegelijkertijd vindt de Nationale Watertechnologie Week plaats met als centraal thema: ‘de waarde van water, nu en later’. In drie dagen komt de gehele watersector hier bij elkaar en zijn er inspirerende seminars en workshops met elke dag een andere invalshoek.

Industry & Food

Op beursdag één vindt het seminar Industry & Food plaats. Onderwerpen als efficiënter watergebruik, energiebesparing en het sluiten van de waterkringloop worden gebracht vanuit het perspectief van de industrie. Welke ontwikkelingen vragen om creatieve technologische oplossingen en hoe wordt samengewerkt met de watersector om de technologische ontwikkelingen zo in te zetten, dat het van waarde wordt voor de industriële sector?

Afvalwater & Drinkwater en MKB & Oost-Europa

De seminars afvalwater en drinkwater worden op 16 maart gehouden. Deze beginnen met een plenaire sessie en daarna worden de seminars gesplitst. Eén dag later krijgen deelnemers een kijkje in de mogelijkheden voor de Nederlandse watersector in Midden- en Oost-Europa. Mkb’ers met ervaring in de regio delen hun ervaringen en visie op de markt. Het Enterprise Europa Network (EEN) geeft een overzicht van mogelijke Oost-Europese partners en wat het netwerk voor de deelnemers kan betekenen.

Career Event

Voor de jonge bezoekers, studenten en young professionals vindt er op donderdag 17 maart een Career Event plaats. Het doel is om hen te enthousiasmeren voor de branche, starters van advies te voorzien en daarnaast ook vacatures onder de aandacht te brengen.

Demonstratieterrein

RioleringsVakdagen breidt dit jaar uit met een speciaal demonstratieterrein in de buitenlucht. Op dit demonstratieterrein presenteren of demonstreren exposanten technieken die eerder niet of moeilijk zichtbaar waren. De buitenlucht biedt hier namelijk alle ruimte voor. Mede door deze uitbreiding wordt de vakbeurs groter en interessanter dan ooit, waarbij bezoekers ook extra netwerkmogelijkheden krijgen.

320 exposanten

320 exposanten tonen op deze beurs hun producten en diensten aan ruim 10.000 vakspecialisten. Hier ontstaan nieuwe matches, worden bestaande producten en diensten  gecombineerd met nieuwe  innovaties en wordt er genetwerkt over uitdagingen en kansen voor de toekomst.

In 2017 vinden Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen plaats op 21,22 en 23 maart.