Voorbeelden

Hieronder hebben wij willekeurige takken gekozen om als voorbeeld aan te tonen waar er allemaal aan gedacht kan worden:

Vervoer
Voor het transport voor uw kerstpakketten, dien je te onderzoeken waar de, gekozen vervoerder, voor staat. Hecht de vervoerder namelijk waarde aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen? 

Tevens is het onvermijdelijk om uitstoot van schadelijke gassen volledig te dempen. Maar je kan wel je best doen om een partij te zoeken die er aandacht aan besteed om zo min mogelijk uitstoot te genereren.

Leveranciers
Hier geldt hetzelfde, wees selectief over de keuze voor de leverancier. Ga uiteindelijk met de gekozen leverancier een dialoog aan om verdere voortgang van duurzaamheid te bespreken. Wanneer beide partijen hier achter staan, dan levert dit vaak verbetering op, op de lange termijn.

Hosting
Een onderschatte factor in het wereldwijde energieverbruik zijn de servers waar data en websites op zijn geslagen. Deze servers worden erg warm en om schade tegen te gaan moeten ze gekoeld worden. Hierbij wordt ontzettend veel energie verbruikt, maar dit kan ook op een milieuvriendelijke wijze. Ga dus op zoek naar een hosting partij die hier ook waarde aan hecht en voor duurzaamheid wilt gaan.

In het magazijn
Zijn alle bovenstaande voorbeelden in actie gezet? Dan is het nu tijd om te kijken naar bijvoorbeeld de verpakkingen van het kerstpakket. Zo heb je al talloze verschillende, duurzame methodes om maatschappelijk verantwoord aan de slag te gaan. Zie hieronder een voorbeeld van “Bio Plastics”:

Bio-plastic klinkt als een contradictie, maar het bestaat. Het is plastic gewonnen uit planten, zoals maïs.

Hoe werkt dit:      

  • Maïs wordt geoogst en in afzonderlijke bouwstenen afgebroken. Eén van die bouwstenen is maïssuiker (dextrose).
  • De dextrose moet gisten en wordt vervolgens gedestilleerd tot melkzuur.
  • Het melkzuur wordt omgezet in korrels PLA die op hun beurt weer tot verpakkingen worden omgevormd.
  • De verpakkingen kunnen worden gecomposteerd, maar hebben ook bij het restafval gunstiger eigenschappen dan traditionele plastic verpakkingen. Er komt wel CO2 bij de verbranding vrij, maar die is bijna volledig aan de lucht onttrokken tijdens de groei van de maïs.

Dit materiaal heeft de volgende voordelen:

  • Het is gemaakt uit natuurlijke grondstoffen en is en tevens biologisch afbreekbaar
  • Deze grondstoffen kunnen jaar na jaar opnieuw geoogst worden.
  • Voor de productie van de verpakking is minder energie en materiaal nodig.
  • De productie van de grondstof is CO2-neutraal.
  • Het gebruik van deze grondstof leidt bij de productie van folie of bakjes tot een vermindering van fossiele energie met 68% ten opzichte van traditionele kunststoffen.

Laat je helpen door de Kerstpakketten Expert! Zij zorgen voor een op maat gemaakt kerstpakket wat voldoet aan al jouw wensen en eisen!

Terug naar Milieu vriendelijke producten
Gerelateerde artikelen