Milieuvriendelijk en duurzaam

Wat wordt er bedoeld met duurzaam schoonmaakmiddel? Hiermee wordt het gehele proces bedoeld, van het maken van de verpakking tot het afval proces. Het product is namelijk zo geproduceerd dat het zo min mogelijk schade brengt aan het milieu. Zo zijn de flessen bijvoorbeeld geproduceerd van gerecycled materiaal en is het schoonmaakmiddel zelf ook niet schadelijk voor het milieu. Wanneer je namelijk het sopje weg gooit van een niet duurzaam schoonmaakmiddel, dan kan dit schade aanbrengen. Een duurzaam schoonmaakmiddel is ook niet schadelijk voor je eigen handen, dit komt doordat er geen bleekmiddelen of synthetische geurstoffen in verwerkt zitten.

De soorten schoonmaakmiddelen

In de eerste alinea is al aangegeven dat het kopen van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen vandaag de dag een stuk voordeliger is dan voorheen. Zo heb je namelijk ook de keuze uit tientallen verschillende soorten. Een voorbeeld is de Ecologische Allesreiniger. Een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat ingezet kan worden voor veel verschillende doelen. 

Daarnaast zijn er zelfs producenten die een ecologische speelgoedreiniger hebben geproduceerd. Dit  is speciaal geproduceerd voor baby’s. Baby’s ontdekken namelijk de hele wereld met hun handen en  de mond. Het schoonhouden van het speelgoed is dus enorm belangrijk en een ecologische speelgoedreiniger maakt het speelgoed schoon, zonder schadelijke stoffen voor de baby achter te laten!

Zo zijn er nog talloze andere voorbeelden die weergeven dat het vandaag allemaal met duurzame producten geregeld kan worden! 

Terug naar Milieu vriendelijke producten
Gerelateerde artikelen