Toegenomen markt

Het is bekend dat de ‘groene’ markt enorm is toegenomen. Denk aan bijvoorbeeld alle zonnepanelen die geplaatst zijn in de afgelopen jaren of het aantal windmolens die zijn geplaatst. Maar wat weten we hier nou eigenlijk echt van? Begrijpen wij hoe het precies in elkaar zit? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel jouw zonnepanelen opleveren en hoeveel energie zij opwekken? Om antwoordt te geven op deze en soortgelijke vragen, heb je de mogelijkheid om verschillende e-books te downloaden. Deze geven je een inzicht over het geheel en leren je de basis van het meten (meten is weten).

Bespaar kosten

De belangrijke vraag die iedereen zichzelf stelt; ‘wat bespaart het me?’. Naast dat het een mooi gebaar is en het de toekomstige generatie helpt, willen de meeste dat het henzelf ook wat oplevert. Gelukkig is het omschakelen naar groene energie, op lange termijn ook financieel aantrekkelijk! Wanneer je bijvoorbeeld zelf energie opwekt, dan gaat de energie rekening direct omlaag. Daarna heb je nog de mogelijkheid om de opgewekte, niet verbruikte energie, terug te leveren aan de leverancier. 
Voor ondernemers is het ook mogelijk om op zowel de aanschaf als de montage van de zonnepanelen BTW terug te vragen. Zonnepanelen bieden eigenlijk een ideale oplossing voor velen. Zo kan je bijdragen aan de toekomst en tegelijkertijd genieten van financieel voordeel (op lange termijn)!

Categorieën